coaching-pentru-manageri-135.jpgcoaching-pentru-manageri-135.jpg

Acestea sunt idealurile mele pentru o viata mai buna in Romania. Cred in ele. Cum pot fi niste idealuri daca nu idealiste? Asa ca te invit sa le privesti cu optimism mai degraba decat cu pesimism sau realism. Caci doar idealurile ne trag mai departe. 

1. As schimba ponderea alocarilor bugetare astfel incat educatia, cultura, sportul si cercetarea sa detina cele mai mari bugete.

Cred ca daca nu investesti in aceste patru lucruri la nivel societal, urmatorii 20 de ani vor fi identici ultimilor 20 de ani. Toate cele de mai sus sustin la randul lor economia si sanatatea. 

2. As implementa educatia Montessori ca si educatie de stat, gratuita si accesibila oricarui copil, de la gradinita pana la facultate.

Copiii mei beneficiaza de efectele acestei educatii. Unii dintre cei mai de succes oameni din lume sunt educati astfel. Si mai cred ca educatia standard, uniforma, care nu tine cont de inteligentele native diverse ale fiecarui copil a fost buna in epoca industriala a umanitatii, epoca pe care am depasit-o. 

3. As reinstaura monarhia.

Un monarh nu inseamna un “tatuc” sau un “parinte” al natiunii. Ci inseamna un simbol al valorilor morale (dreptate, adevar, curaj, frumusete) ale unei societati.Nu stiu daca primul ministru poate face acest lucru, dar in mod sigur trebuie sa fie un artizan al acestei miscari, alaturi de un presedinte generos si de caracter. 

4. As declara Romania ca si tara neutra din punct de vedere militar.

Sa lupti pe bani pentru libertatea altuia cand tu nu esti liber mi se pare o sclavie cruda. 

5. As incuraja economic corporatiile si antreprizele care au structuri non-ierarhice.

Doar in astfel de structuri economice motivatia adevarata a angajatilor se regleaza automat. In fond noi avem piata libera, dereglementata dar societatile comerciale sunt avatare ale ierarhiei militariste. 

6. As folosi un indice de masurare a bunastarii si fericirii poporului (“gross national happiness“), la fel ca in Regatul Bhutan.

Atata timp cat iti propui obiective partiale si tehnice (PIB, deficit, datorie publica, etc.) care iti inchipui ca produc bunastare, in loc sa iti propui in mod direct si transant bunastarea, vei obtine cel mult rezultate partiale si tehnice. Cazul Bhutan-ului poate fi copiat cu succes. 

7. As promova intens stilul de viata sanatos (hai sa spunem wellness)

Asta ar include o campanie permanenta de informare asupra medicinei alternative, metodelor terapeutice de preventie a stres-ului, sportului si mersului fara masina. Ar insemna educatie inclusiv financiara si relationala in scoala, astfel incat sa nu ne distrugem vietile cu stresul serviciului sau stresul casniciei. 

8. Mi-as alege cu grija “cabinetul”

Astfel incat sa fie autonom, descentralizat, “deschis” si format din oameni care au trecut anterior frumos prin viata si au fost la multe ore de psihoterapie, coaching, dezvoltare personala si cunoastere de sine. 

9. As implica in administrarea tarii copiii si batranii

Pentru ca doar ei sunt cei care stiu cel mai bine “ce vor” (copiii) si ce “regrete este bine sa nu ai la sfarsitul vietii” (batranii). 

10. AICI – IDEEA TA …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s