coaching-pentru-manageri-019.jpgcoaching-pentru-manageri-019.jpg

Următoarele sunt observații desprinse din studiul unor indivizi care sunt performeri de succes în domeniile lor. Dacă dorești să devii mai bun la ceea ce faci tu, ia aminte la aceste resurse de înțelepciune.

Îmbrățișează eșecurile majore ca să ai câștiguri sustenabile.

Ceea ce simți că azi ar fi un eșec, mâine va lua forma succesului. Bineînțeles, ideea nu este de a urmări eșecul. Dar atunci când dai peste el, spune-ți mai degrabă că el conține informații valoroase pe drumul către măiestrie. Sună a clișeu însă este perfect adevărat: dacă toți s-ar opri când ar avea un eșec, nu ar exista top-performeri în nici un domeniu – oricine dă peste eșec la un anumit moment dat. Cheia este aceea de a învăța cum să te ridici și să mergi mai departe.

Cea mai importantă persoană pe care merită să o învingi ești chiar tu, o versiune a ta anterioară.

Așa fac cei mai buni. Renunță la comparațiile sociale. Fii tu însuți. Învinge-te chiar pe tine. Ai grijă doar de asta și restul vine de la sine (iar ceilalți își vor purta singuri de grija lor).

Cea mai bună metodă de a te face cunoscut? Fă bine ceea ce faci.

Lasă trăncănitul (cu alții) și vezi-ți de treaba ta. S-ar putea să ai nevoie să îți faci reclamă – dar asta este cireașa de pe tort – nu începe de la cireașă. Fă întâi blatul tortului, munca în sine. Când munca adevărată se întâmplă, ajunge să reziste în timp.

Nu încurca lucrurile: una este să vorbești și alta să faci.

Există oameni cărora le place mai mult să vorbească despre toate chestiile extraordinare pe car ele vor face sau le-au făcut (și dealtfel, nu e nimic meritoriu aici din moment ce tot vorbind, munca lor nu a ajuns și nici nu va ajunge să fie extraordinară). Să vorbești despre munca ta te poate satisface pe moment dar odată ce lauda asta într-un context social s-a terminat, te vei simți iarăși gol pe dinăuntru. Succesul pe termen lung și împlinirea vin din realizarea acțiunilor.

Urmează regula de 48 de ore.

Imediat după un mare eșec sau un mare succes, dă-ți voie să te simți ori trist ori fericit timp de 48 de ore. Apoi întoarce-te la treabă. Obiceiul acesta te va menține cu un sentiment al împlinirii, sănătos la cap și cu energia de a o lua de la capăt. Îți asigură faptul că grosul energiei îți vine dinăuntru (ceea ce este bine) nu din afară, din cvalidări sociale (ceea ce este rău). 


Cu toate că ți s-ar putea părea niște reguli simpliste, lucruri pe care să ni le spunem constant în mintea noastră, ele sunt extrem de puternice. Poveștile pe care ni le spunem constant despre noi înșine determină în cea mai mare măsură ceea ce devenim și dacă avem succes sau nu.


 Articol tradus de George Bragadireanu după 5 Simple Tips From The World’s Best Performers That Can Help You Be Your Best de Brad Stulberg (thriveglobal.com). Brad Stulberg este autorul cărții Peak Performance: Elevate Your Game, Avoid Burnout, and Thrive with the New Science of Success

2 gânduri despre „5 Lucruri Simple Pe Care Să Ți Le Spui Despre Tine Ca Să Ai Succes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s