coaching-pentru-manageri-024.jpgcoaching-pentru-manageri-024.jpg

 „Ridică-te! Trezește-te! Și nu te opri până nu obții ce ți-ai dorit!”Swami Vivekananda (1863 – 1902) a fost un jucător important care a contribuit la iluminarea spirituală a poporului indian. Este cel care a răspândit filozofia Vedanta în Vest și care a înființat Ramakrishna Mission în beneficiul săracilor.Născut și crescut în Kolkata (Calcuta) ca Narendra Nath Datta, și-a luat numele de Swami Vivekananda atunci când a devenit călugăr. Provenind dintr-o familie înstărită, Swamiji a fost mereu atras de spiritualitate și filosofie.În tinerețe, Swamiji a trecut printr-o serie de crize spirituale care au pornit de la îndoielile lui în legătură cu existența lui Dumnezeu.Tot în tinerețe și-a întâlnit gurul și mentorul, pe Sri Ramakrishna căruia, imediat ce l-a văzut i-a adresat o întrebare la care nimeni nu putuse să-i răspundă până atunci: „Mărite, l-ai văzut pe Dumnezeu?”. Fără nicio ezitare, Sri Ramakrishna i-a răspuns: „Da. Îl văd la fel de clar precum te văd pe tine, doar că mult mai intens.”Odată ce i-a îndepărtat îndoielile, Sri Ramakrishna și l-a câștigat pe Swamiji drept discipol. După moartea maestrului său, Vivekananda a rămas discipolul principal al lui Ramakrishna Paramahamsa și a fondat Ramakrishna Math și Ramakrishna Mission.În plus, Swamiji și-a dedicat întreaga viață țării lui și și-a dorit educarea celor săraci, a celor neajutorați și a celor fără drepturi. A fost primul lider religios al Indiei care a înțeles și a declarat în mod deschis că principala cauză a declinului țării era neglijarea maselor. A dat astfel o rază de speranță unei națiuni care își pierduse încrederea sub ocupația britanică și i-a făcut pe indieni să aibă încredere mai multă în ei înșiși. 

IATĂ 5 DINTRE CELE MAI PROFUNDE CITATE DIN CELE SPUSE DE VIVEKANANDA

Nu-i uita pe cei care te ajută. Nu-i urî pe cei care te iubesc. Nu-i înșela pe cei care cred în tine.
Relațiile umane sunt mult mai importante decât viața, dar este important ca acele relații să aibă viață în ele.
Că mă iubești sau că mă urăști, pentru mine este la fel. Dacă mă iubești înseamnă că sunt în inima ta; dacă mă urăști înseamnă că sunt în mintea ta.
Umple-ți mintea cu gânduri înalte, cu idealurile cele mai mărețe, pune-ți-le în față zi și noapte și vei sfârși prin a face lucruri extraordinare.
Dă la o parte tot ceea ce te slăbește fizic, intelectual și spiritual, este otravă.

Articol tradus de George Bragadireanu după Swami Vivekananda: 5 inspiring quotes we need in our lives today. Fotografia aparține www.indiatoday.in.SalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalvează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s