coaching-pentru-manageri-025.jpgcoaching-pentru-manageri-025.jpg

Ce ne spunem în mintea noastră atunci când avem ceva de făcut, ceva ce știm că ne-ar putea ajuta?

 1. Aș putea …
 2. Ar trebui să …
 3. Mi-ar plăcea …
 4. Vreau …
 5. Trebuie …

Care este diferența dintre modurile acestea de a-ți vorbi în minte? Hai să vedem:

 1. Aș putea … indică o posibilitate. Motivare interioară zero.
 2. Ar trebui să… indică un soi de motivare de ultim rang.
 3. Mi-ar plăcea… indică o exprimare a unui oarece interes.
 4. Vreau… indică o dorință puternică – dar poate fi „întoarsă” de alte „Vreau…” mai puternice, de alte interese.
 5. Trebuie… indică cel mai înalt grad de interes și motivație – doar dacă vine din tine – nu de la alții.

Prin urmare, cum îți vorbești de obicei în minte în legătură cu interesele, pasiunile, dorințele și obiectivele tale?Ceea ce am observat la oamenii pe care îi ajut să capete claritate este că cei care ajung să realizeze ce și-au propus, își schimbă limbajul interior și ajung la „Vreau…” și „Trebuie…”. Iar atunci când se întâmplă asta, și dorințele lor se împlinesc. Capătă focus, lumină a drumului, energia necesară.Analizează-ți dialogul interior, trage concluzia și schimbă.Care este efectul de a nu face asta? Ceilalți din jur, cei pentru care „Trebuie…” te vor alinia la țelurile lor. Care, de cele mai multe ori nu sunt și ale tale.PS.Cazul meu:

 1. Aș putea … să cunosc mai mulți oameni interesanți, să îmi fac noi prieteni. Dar nu mă ridic de pe canapea, din fața televizorului, rămân cu nasul în Facebook uitându-mă la prietenii, la prieteniile altora.
 2. Ar trebui … să cunosc mai mulți oameni interesanți dar hai să văd întâi cum aș ptea face asta, unde sunt oamenii interesanți… și mă apuc să citesc despre networking. Amânare.
 3. Mi-ar plăcea… să cunosc niște oameni interesanți dar mi-ar plăcea și să mă cunoască ei. Mai bine doar mă pun într-o lumină bună și aștept. Amânare, așteptare.
 4. Vreau… să îmi construiesc un cerc de prieteni faini, cu care să petrec după-amieze de prietenie împărtășită. Hm… ce fac azi pentru asta? Mai am ceva de făcut și pe urmă mă apuc, uite… mă duc la evenimentul ăsta de pe Facebook care promite să fie drăguț.
 5. Trebuie să îmi lărgesc grupul de prieteni. Oamenii sunt ființe sociale. De fiecare dată când am făcut asta, m-am simțit extraordinar. Ne-am simțit extraordinar împreună. Uite un eveniment interesant pe Facebook. Este și gratis. Câțiva dintre participanți îmi sunt cunoscuți. Mă duc. Mă îmbrac.

La fel se întâmplă la alegeri. La fel se întâmplă acum în America. Oameni care au așteptat prea mult, s-au decis să-și schimbe dialogul interior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s