Cea mai mare „insulă” de gunoi a lumii este de mărimea Alaskăi. Și totuși, unii reciclează PET-uri ca să facă bocanci. Facebook vinde datele pe care le are despre tine. Elon Musk închide paginile paginile Tesla și SpaceX de pe Facebook. Siria continuă, copii mor dar sunt mai mulți români refugiați” în străinătate din pricina prostiei guvernului decât Sirieni din pricina războiului. Emma Gonzalez, 18 ani, din refugiați cubanezi, bisexuală, oprește istoria lumii timp de 6 minute și 20 de secunde cu cea mai asurzitoare tăcere și conduce noua mare revoluție americană pentru non-violență. Trump, oricum surd și violent, amenință China cu taxe de import în timp ce este amenințat cu procese care implică o fostă actriță de filme porno cu care s-ar fi culcat și pe care ar fi plătit-o să nu îl dea în vileag.

Despre ce sunt toate acestea? Ce aduc în prim plan? Eu cred că despre lucruri ascunse.

Lucrurile ascunse ies la iveală: mai devreme sau mai târziu, tot ce colcăie pe dedesubt iese sub formă de puroi la suprafață. Unii ascund gunoaie în văzul lumii. Unii le scot la suprafață sub formă de bocanci. Facebook ascunde datele sub gratuitatea aplicației. Cambridge Analytica le scoate la iveală sub forma voturilor manipulate. Mass-media ascunde știrile despre Siria sub contractele militare de livrare a armelor. Filme cu copii sirieni care urlă să înceteze războiul bântuie Facebook-ul. Statele unite bagă armele sub preșul Amendamentului 2 și în umbra intereselor NRA. Emma Gonzales scoate la iveală adevărul (ei și al realității ei). Trump ascunde prostituatele. Ele ies la iveală.

De ce sunt ascunse, băgate sub preș?

Datorită educației. Lipsei ei. Sistemul educațional pregătește multe abilități mai puțin una: curiozitatea. Când nu ești curios, în urechile, mintea și sufletul tău intră ușor tot marketingul, vanzarea de mare clasă, minciunile, propaganda, omisiunile. Când nu suntem curioși față de noi, am pierdut orice șansă la fericire, adevăr, viață bună.

Sunt curios: ce lucruri ascunse, dacă ai scoate la iveală, ai evolua?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s