0.jpeg0.jpeg

Până acum 25 de ani, nimeni nu știa mai nimic despre coaching. Până acum 10 ani, nimeni nu era interesat de eficiența lui. Iar azi facem studii științifice de impact, măsurăm și evaluăm din toate unghiurile. O prietenă master coach implicată într-un astfel de proiect de cercetare al Vrije Universiteit Amsterdam și sponsorizat de Harvard studiază relația dintre prezența de coaching și eficiența sa în rezultatele obținute de clienți, folosind un software de analiză video al sesiunilor!

Pentru că este industria cu a II-a cea mai mare rată de creștere la nivel mondial și pentru că am fost de atâtea ori întrebat dacă „produce ceva coachingul ăsta”, m-am hotărât să fac un mini meta-studiu, luînd la puricat toate cercetările științifice pe care le-am găsit pe portaluri de cercetare ștințifică de specialitate.

Iată doar câteva date:

1. „Majoritatea covârșitoare a participanților a raportat un impact pe termen lung al coachingului: 89% dintre cei ce au beneficiat de coaching acum 5 ani și 71% dintre cei care au beneficiat de servicii de coaching acum mai bine de 5 ani”

2. „Coachingul executiv este metoda de training și dezvoltare managerială care contribuie cel mai mult la schimbări comportamentale vizibile ale leaderilor seniori”

3. „Trainingul obișnuit crește productivitatea cu 22%, în timp ce trainingul însoțit de coaching cu 88%”

4. „Respondenții cred despre coaching că acesta produce acțiuni evidente în urma învățării (71%) și rezultate pozitive și ușor măsurabile, adesea demonstrate de profiturile companiei pe termen lung (62%)”

5. „Acest studiu indică un randament de 10:1 al investiției în coaching, în mai puțin de 1 an”.

6. „Creșterea spiritului de echipă (8.4%), a colaborării (8.5%), al motivației personalului (8.1%) și al loialității cu 7.5%”

7. „Calitatea produselor și serviciilor noastre s-a îmbunătățit cu 7.5%, productivitatea cu 7.3%, veniturile nete cu 6.5% iar costul operațiunilor s-a redus cu 6.3%.”

8. „86% au evaluat coachingul drept foarte eficient; 95% fac diferit lucrurile ca rezultat al coachingului iar 95% ar recomanda coachingul și altora”.

9. „Spiritul de echipă a fost citat de 58% dintre leaderi drept impact principal. Satisfacția muncii în echipă a fost identificat de 54% dintre leaderii drept efectul faptului că au schimbat modul lor de lucru în urma coachingului. Creșterea productivității a fost citată de 31% dintre leaderi drept un rezultat de efecari al coachingului.

10. „Rezultatele – aproape de 700% în termeni de investiție financiară (ROI)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s