Într-una dintre diminețile noastre de lucru, stăteam în bucătărie,  în jurul unei mese ovale, împreună cu Anca și George și aveam fiecare laptop-urile în față, fresh-ul de avocado într-un pahar, iar în suflet multe idei despre acest proiect. 

Voiam să-i găsim un nume, iar după câteva încercări de brainstorming a ajuns pe masă: “ Heal Develop Ourselves”. 

Am perceput momentul acela ca un moment zero, ca o reîntoarcere acasă! A fost genul acela de sentiment că toate lucrurile se completează foarte frumos. Cuvântul cheie este “Ourselves”, el înseamnă casa sufletului nostru. 

Se spune că acasă este acolo unde este inima ta. 

A fost o perioadă din trecutul meu în care nu găsisem încă această casă, căutam să mă împlinesc prin lucruri exterioare, care deși erau importante, nu reușeau să-mi aducă mulțumire și liniște.  Ceea ce căutam de fapt era să mă văd pe mine cu adevărat cu tot ce sunt, cu toate aspectele mele și să mă îngrijesc pe mine ca și cum îmi îngrijesc propria casă. Această muncă interioară merită tot efortul, în cazul meu mi-a adus pace și multă poftă de viață.

Îți împărtășesc și din experiența oamenilor cu care lucrez în terapie: abia atunci când reușim să aducem liniște în profunzimile ființei noastre, prin vindecarea noastră, prin creșterea noastră, ne simțim împliniți și fericiți cu adevărat.

Se mai petrece ceva tare fain: ne trezim la realitatea din jur și începem să ne punem ”probleme” care sunt mai mari decât noi: “Oare ce prieteni au pe bune nevoie de ajutorul meu? Dar un necunoscut?”, “Oare unde va ajunge această pungă de plastic, după ce nu va mai fi bună de nimic?”, “Ce pot face pentru orașul meu?”, “În ce fel de familie vreau să crească ai mei copii?”, etc.

Revin la acel moment zero despre care-ți spuneam la început. Creștem, ne vindecăm pe noi înșine, iar asta ne aduce un nou început! Propria noastră evoluție este cu mult amplificată atunci când dăm mai departe, când contribuim la binele celor din jur. 

Te invit acum la un mic exercițiu în care să te gândești la un moment zero din viața ta. 

Ce s-a întâmplat?

Ce ai aflat nou? 

Cum te-a schimbat acea situație? 

Aș vrea să îți ofer un gând pe care-l îndrăgesc mult: indiferent de momentul pe care-l traversezi acum, poți face din el un nou început către tot ce urmează în restul vieții tale. Azi îți poți crea acel moment zero pe care îl aștepți de mult! 

Te îmbrățișez cu drag! 

DANA DUMITRU, Medic și psihoterapeut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s