Când se schimbă lucruri mari din organizație  

Coachingul pentru leadership este extrem de util atunci când o organizație își dă seama că trebuie să se schimbe. O schimbare este pentru cultura organizațională un prilej de a accede la un nivel superior de conștiință. Astfel de schimbări necesită, de obicei, noi abordări executive iar un coach poate ajuta liderii să se adapteze.

Când au loc fuziuni și achiziții

Coachingul are o importanță deosebită în timpul fuziunilor și achizițiilor. Schimbarea organizațională în aceste cazuri poate deveni un dezastru fără ajutor din afară iar coachingul și consultanța strategică externe sunt instrumente puternice de facilitare a integrării.

În cazul unor tranziții individuale de carieră

Coachii pot ajuta specialiștii și conducătorii să dobândească noile abilități necesare pe măsură ce se deplasează către poziții ale unei autorități și responsabilități mai mari.

Când cineva este răsplătit pentru excelență tehnică și obține o promovare într-o poziție de conducere, el sau ea trebuie, de obicei, să învețe noi abilități de conducere, diferite de cele operaționale/ tehnice anterioare. Un coach poate facilita și accelera acest proces. Abilitățile esențiale de conducere nu vin în mod natural și nu pot fi asimilate după ureche sau prin imitare. Ele trebuie identificate, evaluate, predate și antrenate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s