Cum îți asiguri viitorul profesional în sensul dorit de tine, ținând cont de context?

Cui îi este util și ce rezolvă acest program?

Este dedicat managerilor și liderilor care urmăresc dezvoltarea unei cariere excepționale prin identificarea misiunii/ motivației personale de muncă, a viziunii/ obiectivelor de carieră, a strategiilor și planului de acțiuni creative pentru a realiza această viziune și prin alinierea constantă dintre aceste trei elemente în viața lor profesională.

Programul se bazează pe un audit 360 al valorilor de leadership în trei momente: inițial, intermediar și final.

Diferența dintre energia misiunii personale și probabilitatea ridicată a viziunii generează o tensiune creatoare care ajută la identificarea strategiilor și acțiunilor potrivite.

Ce este inclus

  1. 3 x Audit 360 al valorilor individuale de leadership (inițial, intermediar & final)
  2. 9-10 ore de coaching profesionist individual pentru identificarea misiunii, viziunii, strategiilor, barierelor și planului de acțiune

  3. Auto-monitorizarea barierelor pentru înțelegerea valorilor și comportamentelor limitative

  4. Înregistrarea video a sesiunilor de coaching pentru analize ulterioare

  5. Resurse suplimentare de studiu, relevante obiectivelor clientulu

  6. Monitorizarea constantă a planurilor de acțiune

Structură

Etapa 1: Auditul Valorilor.

Primul pas este un audit profesionist, cu un instrument internațional certificat și considerat golden standard, al celor trei perspective ale valorilor liderului: a. valorile esențiale-autodeclarate; b. valorile observate (360) și c. valorile dorite de către stakeholderii lui importanți (subalterni, colegi, șefi, etc.). În plus, liderul este evaluat 360 după 26 de comportamente specifice asociate valorilor.

Durată: 1 săptămână, instrument LDR (Leadership Development Report  – Richard Barrett Values Centre)

Etapa 2. Situația Prezentă.

Pe baza prezentării auditului valorilor liderul începe explorarea interioară a explicațiilor pentru situația prezentă dar și a opțiunilor de schimbare viitoare.

Durată: 1 oră de coaching individual/ facilitare

Etapa 3. Misiuneaa & Interferențele

Pe baza auditului valorilor, liderul:

  • își identifică Misiunea (Motivația, Rostul, „De Ce”-ul?) muncii;
  • identifică și monitorizează o perioadă felul în care își crează interferențe blocante în procesul îndeplinirii misiunii.

Durată/ Detalii: 1 h de coaching individual + Automonitorizare timp de 1 săptămână

Etapa 4. Viziunea & Obiectivele de carieră.

Pe baza auditului valorilor liderul își creează Viziunea (Obiectivele, Scopul, „Ce-ul”?) către care vrea să se îndrepte.

Detalii: 1 oră de coaching individual

Etapa 5. Strategiile & Planul de Acțiuni.

Liderul găsește împreună cu coach-ul Strategii și Acțiuni (Mijloace, „Cum”-uri) pentru acoperirea “distanței” dintre misiune și viziune, ținând cont de barierele identificate.

Durată: 2 ore de coaching individual

Etapa 6. Acțiune, Antrenament, Monitorizare.

Liderul trece la acțiune aplicând strategiile și planul de acțiuni, monitorizând constant apropierea de viziune, îndeplinirea misiunii, învățarea din experiența proprie și crearea constantă de tactici de acțiune.

Durată: 3 sesiuni bi-lunare de câte 1 oră de coaching individual în regim de follow-up.

Etapa 7. Audit Intermediar și Final

Intercalat cu cele 3 sesiuni bi-lunare de antrenament și acțiune este realizată o re-auditare intermediară a schimbărilor comportamentale pentru re-calibrarea strategiei personale de dezvoltare.

Finalizarea programului se face printr-o re-evaluare, finală, a celor trei perspective ale valorilor personale, pentru evidențierea evoluției de către stakeholderii importanți.

Durată: 1 săptămână, instrument LDR (Leadership Development Report  – Richard Barrett Values Centre) + o sesiune finală de coaching pentru prezentarea transformărilor comportamentale, identificarea unor acțiuni posibile noi și celebrare.

Detalii

Coach-ul participă activ în toate cele șase etape ajutând liderul să-și înțeleagă dinamica interioară, să extragă maximul de impact util din fiecare dintre etape și să-și atingă viziunea. Elaborarea strategiei de leadership se face folosind coaching integral pentru gândire creativă. Monitorizarea și finalizarea programului Busola Valorilor Liderului se face printr-o evaluare 360 intermediară și o re-evaluare 360 finală, a celor trei straturi ale valorilor (esențiale-autodeclarate, observate 360 și cerute 360 de stakeholderi), pentru evidențierea evoluției.

Buget

1.100 EUR / 5.500 RON (+TVA), inclusiv costul auditului inițial, intermediar și final al valorilor de leadership

Durata

3,5 luni, 9-10 ore de coaching

Opțiuni

Programul de coaching individual Busola Liderului poate fi replicat pentru un număr mare de lideri iar atunci când aceștia fac parte dintr-o echipă, programul complementar ideal este Busola Echipei.

Vă invit să intrăm în dialog

Contactați-mă pentru a începe dialogul despre posibilitatea de a lucra împreună. Puteți face acest lucru direct la 0723326970, la adresa de email bragadireanugeorge@gmail.com sau alegând direct o zi și o oră la care să ne vedem pe Zoom 30′, cu ajutorul programatorului de mai jos.

Un gând despre „Busola Liderului – Program de Coaching Individual

Comentariile nu închise.