Îmi dau seama că prin #coaching eu ajut oamenii să recapete grade de libertate pe care le-au pierdut. Aș zice că viața este ca o ploaie: va trece dar trebuie să o lași să te ude ca să o simți plenar.

Iar ceea ce fac oamenii, ceea ce am făcut și încă mai fac și eu, este să se ascundă de această ploaie. Alergăm după „defăcuturi” și după „deavuturi” și asta ne răpește libertatea de gândire, de simțire și de mișcare. Le dăm defăcuturilor și deavuturilor puterea subjugării și valoarea siguranței viitorului. Dar orice încearcă omul să controleze în viața în afara lui însuși este o iluzie.

Credem că o casă nouă, mai multă muncă pentru o casă nouă, și mai multă muncă pentru ratele la o casă nouă ne vor face fericiți. Și asta devine umbrela noastră de viață. Doar că fericirea de cele mai multe ori vine din libertatea inimii, a gândului și a corpului. Ar trebui să aruncăm umbrela și să lăsăm apa ploii să ni se scurgă pe față.

Ce libertăți îți mai rămân când inima, mintea și corpul vor „să facă” și „să aibă” și te protejează atât de bine de „a fi”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s