Coachingul îi ajută pe oameni să-și țină promisiunile față de ei înșiși și să-și urmeze valorile.

Coachii profesioniști bine pregătiți își ajută clienții să conștientizeze toate aspectele unei decizii și să elimine interferențele pentru a-și atinge cu încredere rezultatele dorite.

George Bragadireanu este un coach titrat, fost director într-o corporație internațională, cu multă experiență în a oferi ajutorul potrivit managerilor seniori și liderilor care vor să progreseze spre rezultate superioare, procese de lucru evoluate și mai ales în identificarea scânteii interioare, a scopului și misiunii care îi pot propulsa pe aceștia mai departe.

Ce spun clienții

He helped with my transformation so far and trust we go further on the process of reaching next leadership level. 

1600 employees company, Plant Manager

George has the notable ability to ask exactly the right questions in order to provoke deep self-reflection which ultimately will lead to positive change

VP Multinational Company

He is not giving up easily on the more difficult challenges his clients are facing and he is not delivering a predefined standard approach.

Senior Director, State Organization

Definiția mea despre coaching și ce tipuri de obiective sunt de obicei abordate

Definiția mea despre coaching este definiția pe care o dă cea mai mare organizație independentă etalon pentru industrie, Federația Internațională de Coaching (ICF). Am ales să respect cadrul de etică , definiția și standardul ICF pentru că se potrivește în cea mai mare măsură cu standardele și valorile mele referitoare la calitatea muncii.

ICF definește coachingul ca fiind „parteneriatul cu clienții într-un proces creativ și provocator care îi inspiră să-și maximizeze potențialul personal și profesional.” Aceasta înseamnă că nu acționez în primul rând ca un expert care rezolvă problemele clienților prin oferirea unor soluții sau ca un consilier care oferă în primul rând sfaturi.

Îmi tratez clienții ca fiind creativi, plini de resurse și pregătiți să se dezvolte. Sunt un partener de gândire pentru oamenii pe care îi antrenez pentru a-i ajuta să descopere soluțiile lor cele mai potrivite la situațiile lor unice. Uneori ofer resurse educaționale pentru a completa golurile de experiență și cunoștințe, dar lucrăm împreună pentru a extinde perspectiva clientului și posibilitățile lui de acțiune.

Pentru detalii complete despre ce este coachingul, te invit să citești acest articol și acesta.

Metoda preferată de lucru

Întotdeauna propun o evaluare inițială 360 a clientului (individual sau echipă), un audit al valorilor acestuia prin prisma personală și a 12-15 „stakeholderi” importanți în ecosistemul său. Această evaluare nu substituie în niciun caz realitatea dar constituie o bază de lucru substanțială pentru toată dezvoltarea ulterioară a programului de coaching.

Pri urmare, programul de coaching ideal este unul care conține următorii pași desfășurați pe parcursul a 3-6 luni:

Pasul 1

Definirea viziunii și a obiectivelor a căror realizare ar demonstra îndeplinirea ei. Această etapă este adesea cea mai lungă, durând până la 1-2 săptămâni, timp în care se derulează sesiunile inițiale de contractare a programului de coaching și definire a obiectivelor la care se adaugă auditul 360 ° al valorilor. Obiectivele inițiale pot fi modificate pe parcursul angajamentului pentru a reflecta nevoile în schimbare și noile înțelegeri apărute, referitoare la viziune sau context.

În această etapă încurajez întotdeauna beneficiarii programului de coaching să împărtășească viziunea și obiectivele cu sponsorii acestui program sau stakeholderii importanți, care devin astfel părți co-responsabile ale dezvoltării beneficiarului.

Pasul 2

Au loc sesiuni regulate, la început săptămânale iar după o perioadă la fiecare două săptămâni. Fiecare sesiune durează între o oră și o oră jumătate, timp în care sunt analizate progresele, dilemele la zi și sunt explorate noi abilități care pot ajuta liderul să-și atingă obiectivele. Coachul va furniza modele, resurse și tehnici utile doar dacă este necesar.

Între sesiuni, este important ca clientul (individul sau echipa) să-și rezerve timpul și spațiul pentru a reflecta asupra dezvoltării lui.

Pasul 3

În ultima etapă are loc o evaluare finală a evoluției sub forma unei re-auditări 360 ° a valorilor și comportamentului beneficiarului. Ultima sesiune este cea în care sunt analizate rezultatele programului de coaching și sunt stabilite eventuale noi căi de urmat pentru dezvoltarea suplimentară a beneficiarului.

O formă structurată și previzibilă a unui astfel de program de coaching poate fi găsită în cele două structuri de antrenament clasice, Busola Liderului și Busola Echipei.

Stilul meu de coaching

Cercetez știința schimbării comportamentale din anii 2000 și aplic ceea ce învăț la dezvoltarea leadershipului și la procesele de dezvoltare a oamenilor. Din 2011, când am descoperit coaching-ul, am dezvoltat prin iterații de învățare și practică nenumărate o abordare robustă, folosind doar instrumente evidence-based și research-based (dovedite statistic și științific ca fiind utile). Pot spune cu încredere că metoda coachingului este cea mai bună tehnologie pe care o avem în prezent pentru a asigura schimbarea comportamentală pe termen lung.

Atunci când acționez ca și coach, sunt mai degrabă un partener de gândire în loc de un guru de instruire, astfel încât clientul (individ sau echipă) să poată avea mai mult succes în mediul VUCA de astăzi. Voi contesta presupunerile, voi explora convingerile, voi oferi celuilalt un spațiu sigur pentru a vorbi despre temeri și speranțe și mă voi asigura că clientul meu se angajează într-un proiect personal pentru schimbare.

Sunt un coach caracterizat de către clienții mei drept no-bullshit, la obiect, pătrunzător și empatic, intuitiv. Eu spun că sunt un coach în dezvoltare și că fiecare interacțiune de practică este o sursă de învățare continuă pentru mine.

Cerințele pentru clienți

Pentru ca metoda coachingului să aibă succes, le cer clienților mei să fie pregătiți:

  • Să iasă din zona lor de confort și din structurile lor de gândire obișnuite
  • Să fie activi, nu spectatori la propriul proces de învățare
  • Să fie sinceri cu ei înșiși și față de coach
  • Să-și îndeplinească acțiunile asumate în interiorul sesiunilor de coaching
  • Să-și ofere timp și spațiu pentru reflecție asupra dezvoltării lor

Hai să dialogăm!